top of page
Search

הסוד הבלתי צפוי של מנשא מגיל לידה

השקר/הסוד הבלתי צפוי של מנשא מגיל לידה

כל הורה רוצה את המנשא המושלם כזה שיהיה הכי טוב לתינוק, בריא, נוח להורה, עוטף, אסתטי ואם אפשר אז גם מגיל לידה ועד לפחות שנה. זו שאלה שעולה לנו בבואנו לבחור את המנשא הראשון (קישור) בדרך כלל עוד לפני הלידה.

גיגול מהיר מראה לנו מבחר אינסופי של מנשאים שמתהדרים בכותרת "מגיל לידה" אבל האמנם? הרי אין רגולצייה אמיתית על מנשאים (לא בהקשר הזה לפחות), אז למעשה כל יצרן יכול להצהיר מה שהוא רוצה, לא? התשובה עוד יותר מורכבת מזה.


כמה הורים באמת נושאים עוד בבית החולים? לא הרבה (למרות שלגמרי אפשר), גם מי שכן יעז סביר שיחטוף נזיפות מהצוות. אז מתי מתחילים לשאת, ויותר חשוב מזה מי? אפילו אחרי הלידה הכי מעצימה, מושלמת, לפי תוכנית הלידה, ובסיוע מדוייק של בן/ת הזוג, הדולה הכי מרימה, והצוות הכי תומך עדיין יש משכב לידה. משכב לידה זו תקופה שבה צריך להשאר מאוד קשובה לגוף ולהפעיל אותו בצורה מאוד מכוונת. למשל הליכות ממש כן, סחיבות, מטלות או מאמצים בלי הקשבה לגוף ממש לא. אז מי ישא את התינוקת אחרי הלידה? אולי אמא, זה יכול להיות מאוד מעצים ומקרב (קישור), אולי אבא או אמא שנייה, ואולי דמות מטפלת אחרת כמו סבתא, דוד, או בייביסיטר. אז להעדפות של מי נתאים את המנשא?


שנית תינוקות נולדים בגדלים שונים מאוד. אומנם בממוצע תינוקות בישראל נולדים במשקל 3.5 ק"ג אבל גם כשהראש בתנור והרגליים באמבט קרח לפופיק בממוצע פושר. בישראל משקל תקין הוא כל מספר בין 2.5 ל4.5 ק"ג שזה יהיה כ80% מהאוכלוסייה מה שעדיין משאיר לנו עוד 20% שנמצאים במרחק עוד יותר גדול מה3.5 ק"ג הממוצעים. אומנם הערכת משקל יכולה לתת לרופאים אינדיקציה כללית על גודל התינוק הצפוי אבל גם לנתון הזה לא הייתי נקשרת יותר מדי כולם יודעים כמה הפתעות יש בחדר לידה. אז מה הוא גיל לידה? 2.5 ק"ג? 3.5? 4.5? או אולי בכלל המשקל שבו משתחררים מבית החולים? (אמוג'י)


לזה צריך להוסיף שמי שנושאים תינוקות הכי קטנים אלו ההורים הכי פחות מנוסים בנשיאה, מה שתוכלו אתם ללמוד עם הורמונים של אחרי לידה ומחסור שעות שינה הוא ממש לא איפה שתהיו מבחינת היכולות שלכם בעוד חצי שנה. אז יש גם פער בין מה שהיצרן ממליץ לעשות לבין מה שההורה הסביר יצליח לעשות.


לכן יש מי שממליצים לא לקנות מנשא לפני הלידה, ממליצים לחכות לראות איך מרגישים אחרי הלידה, מה יהיה המשקל ההתחלתי של התינוק או התינוקת, ורק אז להזמין יועצת עד הבית (הי, זאת אני).

אני דווקא בגישה הפוכה, אני מאמינה שככל שתתרגלו לפני הלידה, ככל שתלמדו לפני, וככל שתתנסו יותר ככה תגיעו יותר בשלים לנשיאה וגם יהיה יותר קל ללמד אתכם אם בכל זאת תצטרכו מנשא חדש.


ובכל זאת? מה מתאים מגיל לידה ומה לא?

כאן אפשר לקרוא על בחירת מנשא לתינוק שעוד לא נולד.

וכאן כדאי לקרוא עוד על סוגי המנשאים בשוק.

כלל אצבע: ככל שיש יותר שליטה על המנשא ככה יהיה יותר אפשרי להתאים אותו לתינוקות קטנים במיוחד, לפעמים צריך מנשא צר במיוחד או דק במיוחד בשביל תינוקות מאוד קטנים, אבל בדרך כלל היכולת שלנו לשלוט בהידוק היא מה ששומרת על הבריאות.


עוד שיקול שלרוב שוכחים לקחת בחשבון הוא נושא מפרק הירך. יש הרבה הפחדות אונליין לגבי מנשאי "תלייה" כלומר מנשאים שבהם רגלי התינוק משוחררות כלפי מטה. אומנם לא הוכח שהמנשאים עושים שום נזק לתינוקות שאין להם נטייה לפריקת ירך, אבללללל בשלב הזה לרוב עוד לא עשינו את כל הבדיקות הנדרשות. רוב הילדים ישלחו לעשות אולטרסאונד מפרק ירך בגיל 6-8 שבועות כדי לשלול בעיות, אבל עד אז אנחנו לא בטוחים, ומנשא עם ישיבת M טובה יכול מאוד לעזור (אפשר לקרוא כאן עוד על ישיבת M).


עוד כדאי לדעת שבעולם הנשיאה הדעות חלוקות לגבי גובה ההתמיכה הנכון לראש התינוק, בגדול מנשאים שבהם אין הצמדה אחידה של התינוק לגוף ההורה בהידוק ובישיבת M צפופה, יש צורך לתמוך בראש התינוק ישירות גם בזמן עירות. אבל יש גישות שטוענות שלא בטוח לתמוך בראש של תינוקות מחשש שנפריע להם לשמור על נתיב האוויר של עצמם פתוח. לכן יש יצרנים במתכננים מנשא גבוה במיוחד כדי שיחזיק את ראש התינוק, אבל יש מומחים שימליצו להמנע בדיוק מזה, במיוחד לתינוקות מגיל לידה


מוצאים את כל המידע מבלבל? רוצים הכנה מסודרת לקראת נשיאה? הנה הקורס המכוון שלי.

לכל שאלה נתן גם לפנות אלי כאן, בוואטסאפ או בפייסבוק.


מה למדנו?

למדנו שתינוקות נולדים בגדלים מאוד שונים ומה שיתאים לתינוק.ת במשקל 4.5 ק"ג זה לא מה שנכון לתינק.ת במשקל 2.5 ק"ג.

למדנו גם שבגיל 6-8 שבועות נשלול בעיות מפרק ירך ועד אז צריך להושיב בצורה שפופה

למדנו שאחרי הלידה אמא צריכה לשאת בקשב לגוף, ומאוד מומלץ שמטפלים אחרים ישאו, רק צריך לבחור מנשא שמתאים להם

ובעיקר למדנו ש one size doesn't fit them all ושחשוב להיות צרכנים חכמים ומודעים


 
 
 

Recent Posts

See All
כל מה שלא סיפרו לכם על "מנשא בד"

כל מה שלא סיפרו לכם על "מנשא בד" אפשר לשמוע הרבה אמירות בסגנון "נתחיל ממנשא רך"// "באיזה גיל אפשר לעבור למנשא קשיח?" // "אני רוצה משהו...

 
 
 

Comments


טל שרעבי שיר

©2023 by טל שרעבי שיר. Proudly created with

Wix.com

אנחנו רוצים להשתפר אם נמצאה


 בעיית נגישות באתר נא לדווח לכתובת המייל לעיל

bottom of page