
שתי אמהות עם תינוקות בני שנה במנשא מקדימה, התינקות נותנים ידיים אחד לשני

אבא עם תינוק כבן שנה במנשא ילקוט בנשיאה קידמית, מצטלמים עם פסל של דינוזאור

סלפי במראה של אמא עם תינוק בילקוט קוויק טופ (דגם מאוד ישן)

שתי אמהות עם תינוקות בני שנה במנשא מקדימה, התינקות נותנים ידיים אחד לשני
מנשא ילקוט
מותגים לדוגמה: המנשאים של ארגו בייבי, דידי סנאפ, לימס פלקס, המנשאים של טולה,
זה המנשא הזה עם הקליפסים. באנגלית הקטגוריה נקראת Buckle Carriers כלומר מנשאי אבזם.
בקטגוריה הזו כללתי רק מנשאים שבנויים מהחלקים הבאים: חגורה, פאנל (המרובע שתומך בגוף התינוק'ת), וכתפיות. מנשאי רתמה אפשר לראות כאן.
מנשאי ילקוט נוטים להיות יותר מובנים, ובאופן כללי ככל שאנחנו מתקרבים לכיוון קשירות ככה המנשא יותר אינקלוסיבי ויותר נוח, וככל השמנא יותר מובנה ככה הוא מאבד בדרך חלק מהא'נשים והתינוקות. ילקוטים מתקדמים יותר משתדלים להשאיר יותר אפשרויות פתוחות, ולכן הם מתכווננים, ומאפשרים גם התאמה לגילאים שונים של תינוקות, וגם אפשרויות סגירה שונות להורים עם העדפות שונות.
מנשאי ילקוט נחשבים לקלים ומהירים יותר לשימוש אבל זה לא בדיוק המצב.
ילקוטים נתן ללבוש בכמה שיטות שונות, וחלקן יותר מהירות מאחרות, אבל ברך כלל כדי להשיג התאמה טובה לגוף אנחנו נשתמש בשיטה האיטית יותר. ובכל מקרה בתחרויות לבישה מהירה ההבדלים בין מנשאים שונים לא מאוד גדולים, האיטיים ביותר ללבישה מגיעים ל90 שניות (שכן זה מרגיש נצח כשיש תינוק'ת בוכה) והמהירים ביותר (לא כולל טבעות) לא יורדים מ45 שניות. כך או כך זה מעט מאוד זמן, ואין מה להתאבסס על זה.
לגבי קלים ללבישה, מנסיוני לא'נשים שונים אינטואיטיבי דברים שונים, וכבר יצא לי יותר מפעם אחת לא להקשיב לעצות של עצמי, ולתת ללקוחות מאוד לחוצים (שמבקשים את המנשא הכי קל שיש) לשימוש להתחיל עם מנשאי ילקוט ורק אז לנסות מאי טאי (כן רוב ההדרכות מתנקזות בסוף למאי טאי או ילקוט), ולקבל שמוע מהם אחר כך דברים בסגנון "אבל למה לא התחלנו עם זה" (על קשירה).
בסוף כדי לשאת בפעמים הראשונות צריך לדעת: בטיחות בנשיאה, נשיאה נכונה, נוחות בנשיאה, איך מכניסים למנשא. רק אחרי כל אלו לומדים לתפעל מנשא כזה או אחר, ואחרי שצלחנו את כל זה כבר פחות משנה איזה מנשא לומדים לתפעל.
אז המסקנה שלי היא שאי אפשר לדעת מראש מה יהיה לכם קל, צריך להתנסות ולראות מה אינטואיטיבי לכם.
ילקוטים הם קטגוריה עם הרבה מאפיינים שלמי שמעוניינ'ת להעמיק כדאי להכיר, פרטתי עליהם בעמודים נפרדים. מאפיינים מרכזיים ששווה להתיחס אליהם גם כאן:
-
כתפיות בהצלבה או במקביל - לחלק מהמנשאים יש את שתי האפשרויות ולחלק רק אחת מהן. כדאי לשים לב שחלק מהדגמים מאפשרים על הנייר גם וגם אבל בפועל אחת האפשרויות פחות ריאלית ליישום
-
חגורה קלאסית או סינור - חגורה קלאסית היא מה שאינטואיטיבי לראות, חגורה מוצמדת לגוף ומהחלק העליון שלה יוצא פאנל. סינור המנשא יורד למטה, עוטף את הטוסיק של התינוק'ת ורק אז עולה למעלה. קלאסי החגורה מתחת לישבן של התינוק'ת, סינור החגורה בין ההורה לטוסיק של התינוק'ת.
-
מרופד או רך - הכוונה לפאנל, החלק שתומך בגוף התינוק'ת, יש פאנלים מרופדים שמביאים צורה מוכנה מראש להושיב בתוכה את התינוק'ת, ויש פאנלים רכים כלומר בד ללא שום דבר שיקשיח אותו (לעיתים נדירות בד גמיש, בדר"כ זה אריג דק), אלו פאנלים שעוקבים אחרי גוף התינוק'ת.
יתרונות וחסרונות
חסרונות
-
פחות מתאים את עצמו לגוף התינוק'ת וההורה מאשר מנשאים שקושרים.
-
לא לכולם אינטואיטיבי לתפעל קליפסים
יתרונות
-
יש הורים שמוצאים את הקליפסים אפשרות יותר אינטואיטיבית לתפעול
-
יש הורים שמרגישים יותר בטוחים עם קליפסים, זה מעורר בהם אמון